avio prevoz robe Amerika avio transport robe Amerika 1

Avio transport robe Amerika

Avio prevoz robe Amerika, odnosno avio transport robe Amerika predstavlja najbrži, najpouzdaniji, ali i najefikasniji vid prevoza robe do SAD-a. Nekada je Atlantski okean izgledao kao velika razdaljina između evropskog i severno-američkog kontinenta, ali zahvaljujući Firby Logistic-u, ovaj put i nije više dalek. Postoji i više razloga za to.

Prvo treba naglasiti da pod pojmom „Amerika“, u daljem tekstu, podrazumevamo SAD, odnosno Sjedinjene Američke Države. Pritom, transport robe Amerika može se obavljati na više načina. Pored pomenutog avionskog transporta, prevoz robe na relaciji Srbija – Amerika može biti i u vidu kontejnerskog transporta robe SAD. Koji god tip transporta da odaberete – avionski ili pomorski transport, budite sigurni da nećete pogrešiti. Međutim, ukoliko brzina isporuke, odnosno hitnost pošiljke igra veliku ulogu za vašu kompaniju, onda je avio ptransport robe iz/do Amerike jedina prava opcija za vas.

Postavlja se pitanje, zašto SAD predstavljaju odličnu opciju za transport i, samim tim, razvijanje biznisa? Razlog je jednostavan – tržište ove države je jedno od najrazvijenijih i najjačih u celom svetu. Privreda i bogatstvo ove SAD-a je svetski najveće, po nominalnom BDP-u. Takođe, ova država ima tehnološki najmoćnije tržište na planeti, pri čemu prednjači u veštačkoj inteligenciji, kompjuterizaciji, medicini, farmaciji, vazduhoplovnom inženjeringu i vojnoj opremi. Američki dolar je najkorišćenija valuta u međunarodnim transakcijama. Nacionalno tržište je veliko, što je u direktnoj srazmeri sa visokim životnim standardom.

Između ostalog, Amerika je najveći svetski uvoznik robe i drugi najveći izvoznik robe. Na osnovu svega navedenog (a što je samo delić) zaista ne treba da čudi zašto je avio prevoz robe Amerika u konstantnom rastu.

Avio transport robe Amerika nudi vam brojne prednosti

Kada trguju sa američkim tržištem, mnoge naše (naravno, i inostrane) kompanije optiraju za avio transport robe do ove zemlje. I to nije ni najmanje slučajno, budući da ova transportna opcija ima brojne benefite – kako za pošiljaoca, tako i za primaoca robe.

avio prevoz robe Amerika avio transport robe Amerika 2

Brzina

Ovo je ubedljivo najznačajnija prednost avio transporta robe do/iz Amerike. To je, inače, i komparativna prednost u odnosu na kontejnerski transport robe, kada robu treba otpremiti na dužim relacijama, kakva je, između ostalog, Srbija – Amerika. Zato je ovaj vid prevoza pogodan transport lako kvarljive robe. Tu podrazumevamo robu za koju postoji rizik da će izgubiti na svom kvalitetu ako se ne otpremi u kraćem vremenskom robu (voće, povrće, riba, meso..).

Pouzdanost

Tačnost, odnosno vreme polazaka i odlazaka letova je veoma pouzdano, s obzirom na to da sve avio kompanije gledaju da se striktno drže redosleda letova. Prema tome, ako svoju robu želite da pošaljete do/iz Amerike avionskim putem, znajte da je rizik u kašnjenju sa dopremanjem robe gotovo nepostojeći.

Bezbednost, sigurnost i ekonomičnost

Kontrole na aerodromima, kao i carinske kontrole, veoma su rigorozne. To znači da je značajno redukovan rizik od krađe ili oštećenja vaše robe. Drugim rečima, možete uvek biti sigurni u to da vaša pošiljka neće izgubiti na kvalitetu za vreme tranzita. S obzirom na to da je avio prevoz robe Amerika vremenski relativno kratak, samim tim su i premije osiguranja niže.

Manja potreba za skladištenjem robe

Brže tranzitno vreme avio transporta robe Amerika znači i da je smanjena potreba za lokalnim skladištenjem robe. Carinjenje, rukovanja teretom i inspekcijske kontrole su veoma efikasne, budući da se većina robe carini u roku od nekoliko sati.

Manja potreba za pakovanjem robe

Za razliku od kontejnerskog transporta robe do/iz Amerike, gde su pošiljke obično glomazne, avio transport robe Amerika ne zahteva mnogo dodatnog pakovanja. To vam ujedno donosi značajnu uštedu u vremenu i novcu.

Uvek možete pratiti status svoje pošiljke

Na kraju, ali ne i najmanje bitno, renomirana agencija za prevoz robe, kakva je Firby Logistic, pruža mogućnost svojim klijentima da prate status svoje pošiljke tokom celokupnog transporta.

Firby Logistic – Avio prevoz robe Amerika kao najpovoljnija usluge za sve klijente 

Kao što možemo da vidimo, avio transport robe Amerika donosi vam brojne pogodnosti. Međutim, kako bi ovaj prevoz bio obavljen na još kvalitetniji i efikasniji način, neophodno je angažovati i „posrednika“. Tu mislimo na agenciju za organizaciju transporta robe. Ova agencija, preuzimajući na sebe sve logističke i administrativne obaveze, olakšaće vam i pomoći da transport robe avionom iz/do Amerike protekne bez problema. Firby Logistic je vaš odani saveznik u tome!

Duži niz godina, gotovo na svakodnevnom nivou, vršimo i organizujemo prevoz robe na tržište Amerike. Zahvaljujući našem bogatom iskustvu, kao i odličnim poslovnim odnosima sa brojnim logističkim partnerima u SAD, svakom klijentu pružamo vrhunsku uslugu po izuzetno pristupačnim i konkurentnim cenama. Bez obzira na to da li želite robu da uvezete u Srbiju ili izvete u Ameriku, Firby Logistic vam pruža najoptimalniju, najekonomičniju i najbržu rutu transporta.

Ono što je bitno jeste da treba biti detaljno upoznat sa carinskim procedurama, kada šaljete svoju robu iz/do Amerike. Postoje određeni proizvodi koji se, recimo, ne mogu uvoziti u Ameriku. Tu govorimo o pojedinim vrstama municije, eksploziva, oružja, vatrometa, pa čak i pojedinim vrstama voća i povrća. Međutim, nemojte da vas ovo brine. Da ne biste imali bilo kakvih poteškoća ili problema u vezi sa carinjenjem robe, Firby Logistic vam u celosti pomaže oko papirologije i dokumentacije u vezi sa carinskom procedurom.

Raspolažemo sa velikim broj transportnih vozila, partnerskih firmi, kao i skladištima za bilo koju destinaciju u SAD-u.

Nudimo kompletnu uslugu transporta robe do/iz Amerike

U svakom trenutku smo spremni da vam pružimo kompletnu i najprofesionalniju uslugu pre, tokom i posle transporta robe iz/do Amerike. Kada je u pitanju avio prevoz robe Amerika, iskusno i obučeno osoblje Firby Logistic-a stara se o vašoj robi na najbolji mogući način, kako bi ona maksimalno bila bezbedna. Ukoliko otpremate robu, odnosno stvari velike vrednosti, specijalne terete, kao i druge dragocenosti, obezbeđujemo vam i uslugu dodatnog osiguranja kod najpoznatijih osiguravaćih kompanija.

Govoreći o transportu robe Amerika, pružamo vam sledeće usluge:

Čak i da imate komplikovanu robu, budite rasterećeni, budući da smo specijalizovani za transport i najzahtevnije robe do/iz Amerike! U tom smislu, pored konvencionalnih tereta, vršimo i vangabaritni transport robe, kao i transport rasute i difuzne robe. Pored toga, vršimo i transport hrane i pića, kao i transport bilo koje druge robe koja zahteva odgovarajući temperaturni režim. U sastav naše delatnosti ulazi i prevoz biljaka i životinja, ali i transport opasne (ADR) robe, kao i različitih vrsta tečnosti gasova. Organizujemo i vršimo i transport vrednih komada nameštaja, skupocenog nakita i posmrtnih ostataka.

Budite slobodni da stupite u kontakt sa nama bilo kada, a naše ljubazno osoblje će vam izaći u susret u najkraćem mogućem roku.

Avio prevoz robe Amerika i dodatne usluge naše agencije 

Pored svega navedenog, Firby Logistic svim svojim klijentima nudi i dodatne usluge po pitanju avio transporta robe Amerika.

U te usluge spadaju i:

  • Dolazak na dogovorenu adresu, preuzimanje robe i njeno otpremanje do najbližeg aerodroma (usluga „od vrata do vrata“);
  • Pakovanje i obeležavanje robe;
  • Utovar, pretovar i istovar robe;
  • Kratkoročno ili dugoročno skladištenje robe, ukoliko za tim postoji potreba.
  • Sređivanje i vođenje papirologije i dokumentacije u vezi sa carinjenjem, kao i nabavljanje svih neophodnih dozvola i odobrenja za međunarodni transport robe;
  • Logistička podrška tokom celokupnog transporta;
  • Omogućavanje klijentima da prate status svoje pošiljke;
  • Obaveštavanje klijenata o mestu i vremenu prispeća robe;
  • Vršenje poslovih selidbi, odnosno obavljanje međunarodne selibe na bilo koju lokaciju u Americi.

Ne ustručavajte se da nam u bilo koje doba dana ili noći pošaljete upit (zahtev za ponudu). Dovoljno je da nam pružite poverenje, a mi vam garantujemo najprofesionalniju uslugu u najkraćem mogućem roku.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *