kontejnerski transport robe Australija Firby Logistic 1

Kontejnerski transport robe Australija

Kontejnerski transport robe Australija predstavlja jedan od najefikasnijih i, ujedno, najbezbednijih tipova transporta robe do/iz ove države u Okeaniji. Dakle, ako želite da vaša roba, bez gubitka kvaliteta, bude dopremljena do bilo koje tačke u Australiji, znajte da je kontejnerski transport robe pravi izbor za vas. Postoji više razloga za to.

Australija je država koja zauzima najveći deo kopna na istoimenom kontinentu (Australija), uključivši ostrvo Tasmaniju i nekoliko drugih manjih ostrva. To je najveća država u Okeaniji i šesta, po površini, država na svetu. Prostire se na površini od 7.617.930 kvadratnih kilometara, a njena populacija broji blizu 26 miliona stanovnika. Najveći deo građana naseljava istočnu obalu Australije, koja je ujedno, i najurbaniji deo ove države. Kanbera je glavni grad Australije, Sidnej je najveći, a drugi značajniji privredni centri ove države jesu Melburn, Brizbejn, Pert i Adelejd.

Australija se smatra jednom od trgovinski i ekonomski najrazvijenijih zemalja na svetu, sa veoma jakom tržišnom privredom. Odlikuje je veoma visok BDP (bruto domaći proizvod), kao i relativno niska stopa siromaštva. Godine 2018. Australija je preuzela ekonomski primat od Švajcarske i pretekla ovu evropsku državu, postavši zemlja sa najvećim prosečnim bogatstvom po stanovniku.

Sve u svemu, ne treba ni najmanje da čudi što transport robe Australija iz dana u dan beleži konstantan rast. Najznačaniji vidovi transporta robe do/iz Australije jesu avio transport robe i pomenuti prevoz robe kontejnerima.

Kontejnerski transport robe Australija – Koje su njegove prednosti?

Kontejnerski transport robe do/iz Australije podrazumeva, kao što mu i naziv govori, pomorski prevoz robe teretnim brodovima u specijalizovanim jedinicama – kontejnerima. Ovaj vid transporta ima brojne benefite ne samo za pošiljaoca, već i za primaoca robe.

Niski troškovi – relativno brz transport robe

Najznačajnija prednost kontejnerskog prevoza robe Australija jeste njegova ekonomičnost, odnosno niski troškovi prevoza. Na kontejnerima, koji se nalaze na teretnim (kargo) brodovima, nalaze se sve informacije i detalji o robi koja se u njima prevozi. Ovo značajno olakšava carinicima (kao i kupcima – primaocima robe) da brzo prepoznaju šta se nalazi u kontejneru.

kontejnerski transport robe Australija Firby Logistic 2

Na ovaj način takođe se i ubrzava celokupan proces transporta robe do Australije, odnosno transporta robe iz Australije.

Velika sigurnost robe tokom tranzita

Ali, pored relativno niske cene prevoza i isplativosti, kontejnerski transport robe Australija odlikuje i veoma visok stepen bezbednosti robe koja se prevozi. Vaša roba, koja je ukrcana i utovarena u kontejnere, upakovana je, a kontejneri su dobro zatvoreni. Na taj način, eliminiše se rizik od spoljašnjih negativnih uticaja na vašu robu, čime se štiti njen kvalitet.

Čak ni loši vremenski uslovi, tokom tranzita, ne mogu uticati na kvalitet vaše robe. To znači da je kontejnerski transport robe do/iz Australije optimalan za prevoz sirovina i prehrambenih proizvoda. Transportni kontejneri napravljeni su čvrstog i izdržljivog metala koji štiti vašu robu od bilo kakvih nepogodnih vremenskih okolnosti, krađe, požara i slično.

Računajte na fleksibilnost kargo vodenog prevoza

Na kraju krajeva, kontejneri jesu izuzetno fleksibilne transportne jedinice, budući da mogu da prevoze najrazličitiju vrstu robe. Na primer, u kontejnerima se može prevoziti opasna (ADR) roba, ali isto tako se mogu prevoziti fabrički proizvodi, automobili, rasuta roba i slično. Na taj način, kontejnerski transport robe do/iz Australije jeste istovremeno i svestran vid prevoza robe.

Dobra je vest, takođe, da minimalna težina tereta i robe, koji se mogu prevoziti kontejnerima, iznosi gotovo jednu tonu. To znači da kargo brodovi, koji transportuju robu do/iz Australije, imaju ogroman potencijal da prevoze veliku količinu robe u samo jednom kontejneru. Drugim rečima, nema potrebe da se ista roba prevozi u više navrata, jer se sve može transportovati odjednom.

Vrste kontejnerskog transporta robe Australija

U zavisnosti od vrste, veličine i težine robe, kao i vaših zahteva u pogledu transporta, kontejnerski transport robe Australija deli se na dva tipa prevoza:

 • Zbirni transport robe Australija (LCL prevoz robe – Less Than Container Load);
 • Transport punih kontejnera Australija (FCL prevoz robe – Full Container Load);

Ukoliko želite da otpremite manju količinu robe do/iz Australije, onda je idealno rešenje za vas zbirni transport robe do/iz ove zemlje. U ovom slučaju, vaša roba zauzima samo deo tovarnog prostora kontejnera, dok preostali deo popunjava roba ostalih pošiljalaca. Dakle, praktično se vaša roba grupiše sa robom drugih prevoznika (kompanija). To ujedno znači da će vaši troškovi prevoza biti niži. Odnosno, vi plaćate najam samo dela tovarnog prostora koji zauzima vaša roba.

kontejnerski transport robe Australija Firby Logistic 3

Dakle, zbirni transport robe Australija je ekonomičan, kvalitetan i efikasan vid prevoza robe.

S druge strane, ukoliko ste vi jedini pošiljalac, odnosno ako vaša roba zauzima celokupni tovarni prostor kontejnera, onda govorimo o transportu punih kontejnera. U ovom slučaju, postoji mnoštvo obaveza koje se tiču samog procesa transporta. To su, između ostalih, obaveza ugovaranja zakupa prostora na kargo brodu sa bordarom, organizacija popunjavanja teretnice, isporuka praznog kontejnera na mesto utovara… Naravno, tu su i organizovanje procesa carinjenja, predaja punog kontejnera agentu brodara, organizovanje istovara robe i drugo.

Međutim, ne treba da brinete. Sve ove obaveze ne preuzimate vi, već specijalizovana i profesionalizovana agencija za prevoz robe.

Firby Logistic – Izaberite najbolje za svoj biznis i svoju robu

Kao što smo mogli da vidimo, kontejnerski transport robe Australija donosi vam brojne benefite. I to ne samo za vašu robu, već i za vaš biznis. Ali, kako bi transport robe do/iz ove države bio još efikasniji i kvalitetniji, neophodno je da unajmite kvalifikovanu i pouzdanu agenciju za logistiku i organizaciju transporta robe.

Firby Logistic, kao renomirana kompanija za prevoz robe uspešno organizuje i vrši kontejnerski transport robe do/iz Australije već duži niz godina. Upravo zahvaljujući našem iskustvu, velikom broju zadovoljnih klijenata, kao i mreži poslovnih saradnika u Australiji, transport robe Australija organizujemo po izuzetno pristupačnim i povoljnim cenama. Za svakog klijenta ponaosob biramo optimalnu rutu prevoza. Na taj način osiguravamo da transport bude obavljen brzo i u najkraćem mogućem roku.

Transport robe Australija organizujemo i vršimo do bilo koje lokacije u ovoj zemlji, zahvaljujući najsavremenijim i transportnim jednicama (teretnim brodovima). Dakle, svim klijentima garantujemo najkvalitetniju uslugu prevoza, nevezano za vrstu robe koju želite da otpremite. Takođe, posedujemo sve neophodne dozvole i odobrenja za prevoz robe do/iz Australije.

S tim u vezi, organizujemo i vršimo transport konvencionalne robe, ali i specijalnog tereta, kao i transport vangabaritnog tereta. Organizujemo i transport rasutog tereta, transport opasne (ADR) robe, kao i transport lako kvarljive robe. Ovo potonje podrazumeva transport robe pod specijalnim i strogo kontrolisanim temperaturnim režimom.

Kontejnerski transport robe Australija i dodatne usluge naše kompanije 

Firby Logistic vam nudi i dodatne, odnosno prateće usluge, kada je u pitanju transport robe Australija. Ove usluge vama znatno pojednostavljuju i olakšavaju celokupan proces transporta, čineći ga još bržim i efektnijim.


Radi se o sledećim uslugama:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi, prevoz do najbliže luke ukrcaja, a potom i transport do krajnjeg odredišta (usluga prevoza robe „od vrata do vrata“);
 • Priprema robe za transport i njeno pakovanje;
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Obezbeđujemo sve vrste kontejnera za najrazličitiju vrstu robe;
 • Vađenje svih neophodnih dokumenata i potvrda, kao i obavljanje celokupne papirologije;
 • Carinjenje robe;
 • Skladištenje robe i njena distribucija;
 • Obezbeđivanje klijentima mogućnosti da prate status svoje pošiljke tokom celog transporta;
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu i mestu dospeća robe

Sve što treba da uradite jeste da nam kažete koju robu želite da prevezete, u kom roku i na koju destinaciju u Australiji. Firby Logistic će se postarati da vam obezbedi kvalitetan, siguran i veoma povoljan kontejnerski transport robe Australija. Budite slobodni da kontaktirate sa nama, ili nam pošaljite svoj upit (zahtev za ponudu), kad god to vama odgovara. Naše ljubazno i profesionalno osoblje će vam odmah izaći u susret, koje god pitanje ili zahtev da imate.

Firby Logistic – Vaša roba je u sigurnim rukama. 

Comments (2)

 1. Da li mi mozete reci cijenu za prevoz stvari iz Sidneja do Modrice (Republika Srpska)?
  Za obadvije veličine kontejnera.

  Hvala

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *