Transport robe Hrvatska - Firby Logistic 1

Zbirni transport robe Hrvatska

Ako želite da vaša roba na brz, kvalitetan i efikasan način bude transportovana do/iz Hrvatske, onda vaš izbor treba da bude zbirni transport robe Hrvatska. Brojni su razlozi za to.

Hrvatska je država koja se na istoku graniči sa Srbijom, zbog čega je prevoz robe na relaciji Hrvatska – Srbija intenziviran, naročito u poslednjih nekoliko godina. Sa populacijom od 4.2 miliona stanovnika i površinom od 56.594 kilometara kvadratnih, Hrvatska spada u privredno razvijene zemlje. Tu na prvom mestu podrazumevamo visok životni standard. Iako se hrvatska ekonomija zasniva na više privrednih grana, okosnica privrede ove države, ipak, čini turizam.

Važno je istaći da trgovinske odnose Hrvatske i Srbije karakteriše trend rasta i pozitivan razvoj. U proteklih nekoliko godina (kao i danas), u velikoj meri je došlo do intenziviranja ekonomske i političke saradnje dveju država. Treba istaći i da je na unapređenje bilateralne ekonomske saradnje uticalo i institucionalno regulisanje međusobnih odnosa. S tim u vezi, svakako da  i u narednom periodu treba očekivati još bliskiju trgovinsku razmenu između Srbije i Hrvatske. U prilog tome govore zajedničke granice, kao i činjenica da se radi o dve kompatibilne, a ne konkurentne privrede.

Stoga i ne treba da čudi da se transport robe iz Hrvatske za Srbiju, kao i transport robe za Hrvatsku gotovo iz dana u dan povećava. U praksi se pokazalo da je najčešće traženi i korišćeni vid prevoza na relaciji između ovde države zbirni transport robe Hrvatska.

Šta podrazumeva zbirni transport robe Hrvatska? 

Odmah na početku se nameće pitanje – šta podrazumeva zbirni transport robe za/iz Hrvatske? Imajući u vidu zajedničku granicu, u pitanju je vid drumskog transporta robe. Tačnije, radi se o posebnom vidu prevoza robe kamionom do i iz Hrvatske, koga zaista odlikuju praktičnost, jednostavnost, ekspeditivnost i brzina transporta.

kamion prevozi robu Srbija Hrvatska zbirni transport robe Hrvatska Firby Logistic 2

Zbirni prevoz robe Hrvatska se drugačije LTL transport (Less Than Truckload). Veliki broj firmi se odlučuje za ovaj vid transporta i naročito je pogodan ukoliko želite da otpremite manju količinu robe.

U ovom slučaju, roba koju šaljete ne zauzima celokupni tovarni prostor kamiona (šlepera, prikolice), već samo jedan njen deo. Drugim rečima, pošiljalac robe deli tovarni prostor sa robom drugih kompanija, što značajno redukuje troškove prevoza. Odnosno, vi plaćate zakup samo onog dela tovarnog prostora kamiona koji popunjava vaša roba. I upravo ova pogodnost smanjuje celokupnu cenu prevoza.

Koje su prednosti korišćenja zbirnog drumskog transporta robe Hrvatska?

Ukoliko se odlučite za zbirni prevoz robe Hrvatska Srbija, znajte da nećete pogrešiti. Postoji mnoštvo benefita koji govore u prilog korišćenju ovog vida transporta..

Manji troškovi (cena)

Kao što smo već napomenuli, najveća prednost ovog vida prevoza sastoji se u ekonomičnosti, odnosno finansijskoj isplativosti za pošiljaoca robe. Naime, zbirni transport robe Hrvatska podrazumeva znatno veću uštedu troškova u odnosu na tzv. FTL (Full Truck Load) kamionski prevoz robe. U ovom potonjem slučaju, jedan pošiljalac zakupljuje celokupni tovarni prostor šlepera (prikolice), bez robe drugih kompanija, što znači da će i njegovi troškovi biti veći.

Dakle, zbirni prevoz robe Hrvatska je pogodna solucija za mala i srednja preduzeća koja svoju robu šalju u paletama i posebnim kutijama.

Veća sigurnost robe 

Kada koristite zbirni drumski transport robe Hrvatska, pre samog prevoza, vaša roba se pakuje u plaete ili sanduke. Ovo je veoma bitna stavka, budući da se na ovaj način povećava bezbednost robe od spoljašnjih negativnih faktora, kao i od dodatnog rukovanja i upravljanja robom. Rizik od gubitka kvaliteta robe (kao i od krađe ili nepovoljnih temperatura) znatno je smanjen.

Na taj način, osigrava se da vaša roba tokom tranzita bude zaštićena, kao i da stigne na konačnu lokaciju u neoštećenom stanju.

Fleksibilnost i brža isporuka robe 

U slučaju zbirnog transporta robe na relaciji Srbija – Hrvatska, imate mogućnost da rezervišete više paleta, kad god su vam potrebne.

kamion prevozi robu Srbija Hrvatska zbirni transport robe Hrvatska Firby Logistic 3

Bez obzira na to da li će ovaj vid prevoza biti organizovan kao direktni, kombinovani ili multimodalni, treba reći i da zbirni transport robe do/iz Hrvatske omogućava bržu isporuku robe do krajnjeg odredišta.

Mogućnost praćenja statusa robe 

Kvalitetna i pouzdana agencija za organizaciju prevoza robe će vam sigurno omogućiti da pratite status svoje pošiljke u bilo kom trenutku transporta.

Eco-friendly rešenje

Naposletku, ali ne i najmanje bitno, zbirni prevoz robe Hrvatska jeste i ekološki prihvatljivo rešenje. S obzirom na to da se roba više prevoznika grupiše u jedan tovarni prostor, smanjuju se nepotrebne i štetne emisije gasova. Ujedno, to doprinosi značajnoj uštedi goriva.

Firby Logistic – Za siguran i kvalitetan zbirni transport robe Hrvatska 

Kao što možemo da vidimo, zbirni drumski prevoz robe Hrvatska ima značajnih pogodnosti za vaše poslovanje. Ali, te pogodnosti će sigurno biti još veće ukoliko se vi posvetite svom biznisu, a organizaciju prevoza robe prepustite odgovornim i istaknutim profesionalcima. Napomenuli smo na početku da je trgovinska saradnja Srbije i Hrvatske u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivirana. Zato može biti veoma izazovno pronaći kompaniju koja je u stanju da organizaciju transporta robe do/iz Hrvatske obavi u kratkom vremenskom periodu.

Firby Logistic je renomirana, profesionalizovana i specijalizovana agencija za prevoz robe, sa dugogodišnjim iskustvom u transportu bilo koje vrste robe. Naš cilj je da vašu robu prevezemo na brz, povoljan, kvalitetan i siguran način. Zbirni transport robe Hrvatska vršimo do bilo kog grada u ovoj državi – Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin, Karlovac, Osijek, Šibenik, Sisak… Organizujući transport robe iz Hrvatske, odnosno transport robe do Hrvatske veliki broj godina, veoma dobro smo upoznati sa tržištem i transportnom mrežom ove države.

Upravo to nam omogućava da za svakog našeg klijenta organizujemo zbirni međunarodni transport robe birajući najbržu i najekonomičniju rutu. Pritom, ovaj vid prevoza robe, u zavisnosti od vrste robe, dimenzija i roka transporta, možemo organizovati kao direktni ili kombinovani, odnosno multimodalni prevoz. Posedujemo neophodan broj kamiona i šlepera različite kubikaže, a njima upravljaju naši iskusni i profesionalni vozači.

Specijalizovani smo za prevoz svih vrsta tereta i bilo koje vrste robe. To znači da uvažavamo sve vaše zahteve u pogledu specifikacija robe. Drugim rečima, organizujemo i vršimo prevoz konvencionalnih tereta, ali i specijalnih tereta, vangabaritne robe, opasnih materija i ADR robe, rasute robe, kao i transport lako kvarljive robe. U poslednjem slučaju, radi se o robi koja se mora transportovati pod odgovarajućim temperaturnim režimom.

Prevoz robe Hrvatska i dodatne usluge naše agencije 

Pored svega navedenog, Firby Logistic svim svojim kiljentima pruža dodatne (prateće) usluge koje obezbeđuju efikasan, brz i prvoklasan zbirni transport robe Hrvatska.
 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi i njena isporuka do krajnje lokacije u Hrvatskoj. To znači da klijentima pružamo uslugu „od vrata do vrata“, garantujući njeno otpremanje do konačnog odredišta.
 • Priprema robe za transport, pakovanje, montaža i demontaža robe:
 • Utovar, pretovar i istovar robe;
 • Vađenje svih neophodnih dozvola, dokumenata i odobrenja;
 • Obavljanje celokupne carinske procedure, odnosno vršenje carinjenja robe;
 • Špedicija i špediterske usluge;
 • Skladištenje i transport robe;
 • Iznajmljivanje viljuškara;
 • Praćenje statusa pošiljke od momenta utovarivanja u kamion do krajnje isporuke;
 • Izveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije i saveti, budite slobodni da kontaktirate sa nama u bilo kom trenutku. Takođe, možete nam poslati svoj upit (zahtev za ponudu), a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.

Firby Logistic – Vaša roba u sigurnim rukama

Comments (2)

 1. Poštovanje,
  Stvari mi stoje kod brata u Žablju trebale bi da se prevezu u Donje Broke kod Daruvara. Od stvari ima francuski ležaj, ugaona garnitura, šest stolica trpezarijskih, stojeći deo za kupatilo širine 50cm visine 210cm, mašina za veš i mašina za suđe. Ima 2-3 manja tepiha i kutije sa robom (to ne znam koliko). Ja sam u Njemačkoj a stvari bi trebalo prevesti kod svekra i svekrve u Hrvatsku.
  Kontakt telefon samo WA ili Viber 0603131353

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *