Uvoz robe Belorusija

Uvoz robe Belorusija

Brz, efikasan i kvalitetan uvoz robe Belorusija, kompanija Firby Logistic obavlja ekonomično i delotvorno. Uvek smo vam na raspolaganju da vas podržimo u kompletnoj proceduri. Za vas vršimo pripreme robe za transport, organizujemo papirologiju, obezbeđujemo kompletnu logističku podršku i isporučujemo robu na željenu adresu primaoca.

Belorusija je krajem 90-ih godina 20. veka, postigla značajan ekonomski napredak. Prosperitet ove države bio je stabilan sve do 2008. godine kada je rast značajno usporen zbog globalne ekonomske krize. Međutim, već 2013. godine, počela je da se obnavlja makroekonomska stabilnost Belorusije.

Ukoliko je vašoj kompaniji potreban uvoz robe Belorusija, korisno je da znate da je ova država članica Ujedinjenih nacija od 1945. godine. Takođe je deo Zajednice nezavisnih država (ZND) i Evroazijske ekonomske unije koja danas pored Belorusije uključuje i Jermeniju, Kazahstan, Kirgistan i Rusiju. Zajednica je stvorena da garantuje slobodu kretanja među zemljama članicama. Samim tim, uvoz robe Belorusija znači i potencijalnu prisutnost vaših dobara ili robe i u svim navedenim državama članicama.

Prioritetni sektori beloruske privrede podrazumevaju:

 • Mašinstvo i obradu metala,
 • Preradu nafte,
 • Hemijsku i petrohemijsku industriju,
 • Električnu energiju,
 • Robu široke potrošnje i preradu hrane,
 • Drvnu industriju, a
 • Trgovina, usluge i industrijski sektor su glavni izvori ekonomskog razvoja države.

Sirovine su glavni uvozni materijal Belorusije, a pored toga, uvoz robe Belorusija podrazumeva i mašine, opremu, mineralne proizvode, metalne proizvode i prehrambene proizvode. Ukoliko se vaša kompanija bavi nekom od navedenih delatnosti, ili nekom drugom koja se ne nalazi na spisku, kompanija Firby Logistic sa zadovoljstvom može da za vas organizuje transport robe ili dobara u Belorusiju.

Uvoz robe Belorusija – Kamionski transport robe

Saradnja vaše kompanije sa jednom ili više firmi u Belorusiji zahvaljujući kvalitetnoj logističkoj podršci tokom procesa uvoz robe Belorusija, može samo da napreduje. Najdelotvorniji vid saobraćaja za transport robe u Belorusiju jeste drumski prevoz robe. Kamionski prevoz robe na relaciji Srbija – Belorusija predstavlja najdirektniji i najisplativiji vid transporta.

Uvoz robe Belorusija drumskim putem poredstavlja brz i jednostavan način da se dostavi pošiljka do bilo koje adrese u Belorusiji. Kompanija Firby Logistic vrši isporuku „od vrata do vrata“. Naš tim preuzima robu na dogovorenoj adresi i vrši isporuku na krajnjoj adresi primaoca.

Osim toga, prevoz robe kamionom do Belorusije je pogodna opcija za takozvani direktni transport robe. Nakon utovara, roba se direktno, tačnije bez pretovara ili prepakivanja, prevozi do konačnog odredišta. Tokom utovara, prevoza i istovara garantujemo prvoklasnu bezbednost robe.

Uvoz robe Belorusija

Kamionski uvoz robe Belorusija ispunjava sve interese oba lica, uvoznika i izvoznika. Pored toga što se pridržavamo svih procedura, naš tim je uvek spreman i na nepredviđene okolnosti i dodatno smo opremljeni različitim opcijama. U poređenju sa železničkim, avio ili vodenim transportom, uvoz robe Belorusija kamionom karakteriše visok nivo fleksibinosti. Kamioni i vozači prilagođavaju se zahtevima i uslovima pošiljaoca u pogledu vrste i težine robe, njenih dimenzija, kubikaže i slično. Ujedno, spremni smo i na izmenu plana puta ukoliko je to u interesu klijenata.

Uvoz robe Belorusija može se obaviti i organizovati i ako je u pitanju transport lako kvarljive robe, kao i transport vangabaritne robe, transport opasne (ADR) robe, frigo transport robe i slično.

Uvoz robe Belorusija – Pun i zbirni utovar robe

FTL (Full Truck Load) uvoz robe Beorusija predstavlja sistem prevoza robe po principu punog utovara (solo vozilo). Roba jednog pošiljaoca ispunjava kompletni utovarni prostor jednog ili više kamiona, u zavisnosti od količine robe. Na taj način, jedan ili više kamiona transportuju robu isključivo jedne kompanije. Ovakav sistem koristi se kada je neophodno transportovati veću, kabastu ili težu robu, ili ukoliko robe ima mnogo.

Prednosti punog utovara za uvoz robe Belorusija jeste što ovakav prevoz garantuje brz i efikasan transport težih, kabastijih i glomaznih pošiljki. Tovarni prostor kamiona je veći, pa se postiže maksimalna efikasnost transporta. Vozač kamiona direktno prevozi robu do adrese primaoca robe u Belorusiji i to maršrutom koju može da odredi klijent. Na taj način, rokovi za isporuku pošiljke su kraći i u skladu sa potrebama klijenta.

Ukoliko u Belorusiju transportujete osetljivu robu (bilo da je ona lako lomljiva ili kvarljiva), ovo je sjajan izbor za transport. Pored toga, pun utovar garantuje najviši nivo bezbednosti robe prilikom transporta.

Za slučaj da se uvoz robe Belorusija obavlja sa malom količinom ili malogabaritnom robom, koristi se LTL (Less Than a Truckload) uvoz i transport robe u Belorusiju. To znači da vaša roba, za razliku od FTL prevoza, ispunjava samo deo tovarnog prostora kamiona. U tom slučaju, pošiljka se otprema u posebnim paletama. Ovakav vid transporta robe u Belorusiju predstavlja odlično rešenje za prevoz manjih pošiljki, odnosno manje količine robe. Zbirni transport robe na relaciji Srbija – Belorusija pogodan je i ukoliko vreme transporta robe nije fiksno.

Ujedno, ovakav vid prevoza smanjuje ukupne troškove i cenu transporta i to za do 30 procenata. Ekonomičnost i ušteda troškova predstavljaju glavne karakteristike zbirnog prevoza robe do Belorusije.

Transport robe i dobara u Belorusiju – Kompanija Firby Logistic

Korišćenjem usluga specijalizovane kompanije za transport robe, moći ćete u svakom trenutku da saznate lokaciju kamiona i status robe u realnom vremenu.

Kompanija Firby Logistic svojim klijentima nudi veoma povoljnu, efikasnu i kvalitetnu uslugu transporta i uvoza robe u Belorusiju!

Uvoz robe Belorusija

Organizujemo i obavljamo bezbedan transport robe i to po veoma pristupačnim cenama! Detaljno i temeljno razrađujemo plan transporta i biramo optimalnu i ekonomičnu maršrutu.

Pored osnovne usluge uvoz robe Belorusija, nudimo i:

 • Pripremu za transport i pakovanje robe;
 • Prevoz po principu „od vrata do vrata“;
 • Utovar i istovar robe;
 • Montažu i demontažu robe;
 • Carinjenje robe i obavljanje kompletne carinske procedure;
 • Skladištenje robe;
 • Špediterske usluge;
 • Logistiku i distribuciju robe;
 • Iznajmljivanje viljuškara;
 • Izradu ATA karneta;
 • Izveštavanje klijenata o statusu robe;
 • Obaveštavanje klijenata o vremenu i mestu prispeća robe.

Ukoliko vam je potreban uvoz robe Belorusija, možete da nam pošaljete upit za ponudom, ili da nas kontaktirate ili pošaljete mejl. Mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Firby Logistic – Za saradnju koja traje.

Comments (2)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *