prevoz putnika na zimovanje Firby Logistic 1

Prevoz putnika na zimovanje

Kako nam se najhladnije godišnje doba približava iz dana u dan, a sa njim i sneg, mnogi ljudi uveliko prave planove za zimovanje. Neka od najčešćih pitanja koja se postavljaju jesu „Gde ići na zimovanje ove sezone?“, „Da li će biti dovovoljno snega“, „Koje su destinacije povoljne?“ i slično. Međutim, pri svim ovim, ali i drugim nedoumicama, ne treba zaboraviti jedan važan faktor, a to je – prevoz putnika na zimovanje.

Putovanje za vreme zime, kao što verovatno znate, jeste znatno drugačije od letnjih uslova vožnje. Klizavi kolovozi, ledena kiša, česte jutarnje i večernje magle, sneg na putu… Zato vožnja, odnosno putovanje po zimskim vremenskim okolnostima zahteva posebnu pažnju i oprez, naročito ako putujete van granica naše zemlje. Činjenica je da zimovanje, od početka do kraja, treba da predstavlja odmor i razbibrigu, a ne stres. Isto važi i za putovanje do vaše krajnje zimske i ski destinacije.

Ukoliko putujete porodično ili u još većim grupama (đačke ili studentske zimske ekskurzije, privatne ture, organizovani prevoz zaposlenih i sl.), jedna od najboljih opcija u ovom slučaju jeste iznajmljivanje minibusa, odnosno autobusa za zimovanje. Brojni su razlozi zbog čega je ovo bezbednije, komfornije i kvalitetnije rešenje u odnosu organizaciju putovanja u vlastitoj režiji. Firby Logistic je kompanija na koju se možete osloniti, jer mi organizujemo i obavljamo efikasan i kvalitetan prevoz putnika na zimovanje.

Prevoz putnika na zimovanje – Destinacije u Srbiji

Međutim, pre nego što pozabavimo svim benefitima organizovanog kolektivnog namenskog prevoza, hajmo da pogledamo neke od najatraktivnijih destinacija u našoj zemlji za zimovanje. Činjenica je da naša zemlja ima zaista prelepih predela i planina idealnih za vrhunski zimski odmor. Napravićemo jednu grubu i krajnje šturu podelu na glavne i ostale destinacije za zimovanje u našoj zemlji, budući da mesto i planina za zimovanje zavise isključivo od vaših afiniteta i želja. Neko voli ekskluzivitet, a nekome više odgovara skromnost i udaljenost od gužvi.

Glave destinacije za zimovanje u Srbiji

Kao i svake godine, u Srbiji su najveće „gužve“ za zimovanje na planinama Kopaonik, Zlatibor i Tara. To su tri destinacije koje prednjače u pogledu popularnosti, premda nisu i jedine koje nude prvoklasno zimsko opuštanje.

prevoz putnika na zimovanje Firby Logistic 2

Kopaonik je ubedljivo najveći ski centar u našoj zemlji. U tom smislu, ova planina zaista nudi sve na jednom mestu – alpsko skijanje, noćno skijanje, nordijsko skijanje i slično. Oko 62 kilometara ski staza i puteva proteže se na Kopaoniku, sa ukupno 38 staza i 24 uspinjača. Čak i ako ste početnik u skijanju, tu su i staze za početnike. Neke od najpoznatijih staza za skijanje jesu Krst, Sunčana dolina, Mali Karaman, Krčmar i druge. I da ne bude prirodnog snega (što je malo verovatno), budite bez brige – na Kopaoniku je sistemom veštačkog osnežavanja pokriveno 97 odsto skijališta. Nikako se nećete pokajati ako izaberete ovu planinu, a uvek vam je dostupan i kvalitetan prevoz putnika na Kopaonik.

Zlatibor je sjajna destinacija u bilo koje doba godine, ali naročito zimi. Visoki borovi i visoravni prekrivene snegom, ovoj planini daju autentičan zimski šmek i izgled kao sa razglednice. Ovde možete putovati čak i ako niste ljubitelj skijanja. Uvek možete uživati u sankanju, dugim šetnjama prirodom i obilasku drugih lokacija. Naravno, jedno od najpoznatijih skijaških centara na Zlatiboru jeste Tornik, gde, pored skijanja, možete uživati u drugom raznovrsnom sadržaju. Jednostavno, zimski turistički potencijal ovog odmarališta zaista je veliki. A da bi vaš užitak bio još veći, na nama je da vam obezbedimo siguran i udoban prevoz putnika na Zlatibor.

Tara je svakako jedna od najlepših planina u Srbiji. Najbolji skijaški tereni nalaze se u predelu Predovog krsta, a dužina staze je od tri do pet kilometara. Ali, pored ski sadržaja, Tara je, zbog malih nagiba, izuzetno pogodna za rekreativnu šetnju, jahanje, sportske igre, korišćenje trim staze i slično.

Ostale destinacije

Kao što smo istakli, prevoz putnika na zimovanje podrazumeva putovanje i na druge destinacije. Ne morate da putujete na navedene tri planine da biste uživali u vrhunskom zimskom odmoru. Tu su i druge planine koje će vas pojednako, a možda i više oduševiti. Navešćemo samo neke od njih.

Na primer, tu je planina Goč koja je namenjena uglavnom iskusnim skijašima. Na ovoj planini se tradicionalno organizuje zimovanje za decu predškolskog i školskog uzrasta tokom zimskog rasputa. Divčibare je idealna destinacija za zimovanje. Poznato je da na ovom mestu tokom zime padne dosta snega, što Divčibare čini sjajnim mestom za skijanje i sankanje. Spomenimo i Javor, kod Ivanjice, koji poseduje ski stazu sa žičarom tanjiračom, pgoodnom za početnike skijaše. Stara planina postaje sve atraktivnija destinacija za zimovanje. Staze, ukune dužine oko 13-ak kilometara, različite su težine, što ih čini odličnim za skijaše različitih kategorija. Nema previše gužve, žičare su dobre, a staze su pogodne i za one koji ne žele ekstremno, već i mirno skijanje. Na Zlataru se nalazi dosta sportskih terena, kao i ski staza dugačka oko 800 metara. Ovde možete posetiti etno selo Štitkovo, kao i manastir Mileševo.

Postoje, naravno, i druge destinacije pogodne za zimovanje u Srbiji, kao što su Golija, Brezovica, Fruška Gora, Rudnik i druge planine.

Prednosti iznajmljivanja autobusa/minibusa za zimovanje

Komfor

Najam autobusa, odnosno iznajmljivanje minibusa za prevoz na ski ili neku drugu zimsku destinaciju omogućava vam vrhunsku udobnost za vreme putovanja.

Za razliku od putovanja automobilom, u autobusu/minibusu postoji dovoljno prostora između komfornih sedišta, tako da možete i da protegnete noge. Takođe, putovanje autobusom, odnosno minibusom podrazumeva i prevoz u stilu. Drugim rečima, ova vozila imaju najsavremeniju oopremu, kao što LCD televizor, Wi-Fi, klima uređaji, DVD… Takođe, obe vrste vozila raspolažu i sa dovoljno mesta za prtljag, a po potrebi se za minibus može prikačiti i posebna prikolica za prtljag.

Dakle, na vama je da samo maksimalno uživate u putovanju i da se opustite u iščekivanju vašeg najboljeg zimovanja do sada. Ne zaboravimo da je ovo i prilika da se putnici bolje upoznaju, da pričaju jedni sa drugima, što znači da vas za vreme putovanja čeka jedna neformalna prijateljska atmosfera i ambijent.

Bezbednost

Organizovani prevoz putnika na zimovanje autobusom/minibusom, zbog karakterističnih vremenskih okolnosti, predstavlja sigurno i bezbedno rešenje. Pre svega, svaki autobus, odnosno minibus, pre vožnje prolazi odgovarajuće testove kako bi se obezbedilo da ovo vozilo može da preveze sve putnike sigurno na krajnju destinaciju.

prevoz putnika na zimovanje Firby Logistic 3

Kako biste bili u potpunosti rasterećeni prilikom putovanja, opcija najma autobusa/minibusa dolazi u vidu iznajmljivanja vozila sa vozačem. Drugim rečima, sve vreme o vašem udobnom i sigurnom putovanju brine profesionalni i licencirani vozač. U pitanju je iskusan i visokoobučen vozač koji će vam pomoći da sigurno dođete do svoje zimske destinacije, ali i nazad do svog doma. Veoma dobro se snalaze na putevima po svim nepovoljnim vremenskim okolnostima – mraz, sneg, kiša, susnežica. Odlično poznaju saobraćajne propise, a obučeni su za vožnju u bilo koje doba dana ili noći.

Povoljnost

Verovali ili ne, ovaj vid prevoza putnika na zimovanje je i ekonomična opcija. Kada iznajmite autobus/minibus za zimovanje, uštedećete na brojnim putnim troškovima, kao što su naknada za parkiranje, troškovi za gorivo, putarina, troškovi za ptrljag i slično.

Fleksibilnost

Kao što znate, linijski prevoz ima unapred predviđenu rutu i plan putovanja. Dok iznajmljivanje minibusa/autobusa za zimovanje predstavlja vanlinijski prevoz putnika. To znači da se ova vozila u celosti prilagođavaju vašem planu, potrebama i rasporedu putovanja. Autobus, odnosno minibus se može zaustaviti, parkirati ili napraviti pauzu na onim lokacijama koje vi odredite pre ili tokom putovanja.

S druge strane, ukoliko svako u vašoj grupi putnika putuje svojim automobilom na konačnu destinaciju, onda je jako komplikovano, gotovo nemoguće sinhronizovati ovu grupu tokom prevoza. Kada angažujete licenciranu i proverenu kompaniju za namenski prevoz putnika, onda se možete pouzdati u to da svi putnici uđu i stignu na odredišnu destinaciju u isto vreme.

Sve što vama preostaje jeste da se udobno smestite i maksimalno opustite prilikom prevoza. Uopšte ne morate da vodite računa o stanju na putu, plaćanju putarine, gužvi na putu, pronalasku parking mesta i slično. O svemu tome se stara iskusni i sertifikovani vozač, što znači da vas organizovani grupni prevoz putnika na zimovanje lišava svakog stresa i brige.

Ekološki prihvatljivo rešenje

Iznajmljivanje autobusa/minibusa znači da se veći broj putnika prevozi u jednom, istom vozilu. Samim tim, eliminiše se opcija da svako dolazi na zimsku/ski destinaciju zasebnim prevoznim sredstvom. Kada postoji manji broj vozila na putu, onda je manja i emisija štetnih gasova, odnosno manja je potrošnja goriva, što podrazumeva i čistiji vazduh. Posledica manje potrošnja goriva jeste i ušteda troškovima na istim – posebno ako je u pitanju duža relacija.

Rezultat svega ovoga jeste prijatno putovanje koje vama i vašoj grupi omogućava da se opustite uz prelepe zimske prizore napolju. Sve u svemu, iznajmljivanje autobusa/minibusa jeste environment-friendly opcija koja smanjuje zagađenje životne okoline.

Firby Logistic – Kvalitetan i bezbedan prevoz putnika na zimovanje

Kompanija Firby Logistic, pored transporta robe, profesionalno se bavi organizacijom i prevozom putnika. Nudimo vam kvalitetan, udoban, bezbedan i efikasan prevoz za celu grupu putnika do bilo koje zimske destinacije u Srbiji, regionu, ali i šire. Ukoliko želite da vam vaš zimski odmor počne na pravi način – putovanjem bez stresa i neprijatnosti – mi smo pravo rešenje za vas!

Pružamo vam vrhunske usluge prevoza do bilo kog ski centra i nazad po veoma povoljnim cenama. Prevoz do/od Kopaonika, Zlatibora, Tare, Zlatara i drugih planina i zimskih odmarališta spada u našu specijalnost. U zavisnosti od broja putnika u vašoj grupi, nudimo vam iznajmljivanje autobusa, odnosno iznajmljivanje minibusa. Naša vozila su redovno servisirana i održavna, što znači da vam možemo obezbediti prevoz na najrazličtije destinacije – na dužim ili kraćim udaljenostima. I ono što je još bitnije, omogućićemo vam siguran i komforan dolazak i odlazak do/sa željene destinacije nudeći vam odličan odnos cene i kvaliteta usluge.

Možete se pouzdati u iskustvo, stručnost, profesionalnost i ljubaznost naših vozača. Takođe, vozila u našem voznom parku ispunjavanju najveće standarde bezbednosti, što znači da u bilo kom trenutku putovanja možete biti mirni i opušteni. Ujedno, naš autobus, odnosno minibus raspolažu najsavremenijom opremom (besplatan internet, klima uređaji, televizor, odlično ozvučenje, moderna rasveta…), tako da vam je maksimalni komfor tokom puta zagarantovan.

Zašto da sarađujete sa nama?

Ono što prevoz putnika na zimovanje, u organizaciji naše kompanije, izdvaja od drugih jeste mogućnost iznajmljivanja autobusa/minibusa po najpovoljnijim cenama na tržištu. Firby Logistic vam nudi dnevni ili višednevni najam ovih vozila u vanlinijskom prevozu 24/7h. Uzimajući u obzir brojno stanje grupe, organizujemo prevoz putnika autobusom ili minibusom od Beogada sve do krajnjeg odredišta.

prevoz putnika na zimovanje Firby Logistic 4

Imamo izuzetno uspešnu poslovnu saradnju sa brojnim partnerima i turističkim agencijama. Zahvaljujući tome, u stranju smo da za vas osmislimo, organizujemo i realizujemo kompletan plan i rutu putovanja. Drugim rečima, za svakog klijenta i njegovu grupu putnika možemo organizovati kompletan zimski turistički aranžman. Ukoliko želite, možemo vam pomoći da pronađete smeštaj u hotelima ili vilama. Takođe, ako želite, za vas možemo organizovati skijaške i druge sportske aktivnosti.

Nudimo vam:

  • Fleksibilan vanlinijski prevoz u potpunosti prilagođen vašem rasporedu putovanja;
  • Apsolutnu udobnost čak i na dužim relacijama;
  • Bezbednost za vreme putovanja;
  • Vreme polaska i relaciju utvrđujemo sa putnicima pre putovanja;
  • Organizaciju pomoći na putu 24/7, u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti.

Budite slobodni da rezervišete svoj autobus (OVDE) ili minibus (OVDE), ako ste zainteresovani za saradnju sa nama. Sve što je potrebno jeste da prijavite broj putnika, a sve ostalo prepustite nama. U saradnji sa brojnim turističkim agencijama, napravićemo najbolju zimsku ponudu i turistički aranžman za vas koji će vas oduševiti. Naravno, ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, nemojte se ustručavati da nas kontaktirate,  a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Neka vaše zimovanje i zimska idila počnu, proteknu i završe se baš onako kako ste i zamišljali. Firby Logistic je tu za vas da vam to i omogući.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *