ski centri Srbije Firby Logistic 1

Ski centri Srbije

Svake godine kada dođe zima i padne sneg, prirodne i jedinstvene lepote planina u Srbiji ističu se u svom punom sjaju. Skijališta, odnosno ski centri Srbije tada postaju pravi raj za brojne domaće, ali i inostrane ljubitelje zimskih sportova. Budući da je ponuda skijališta u našoj zemlji svake godine sve bolja, sigurno nećete pogrešiti ako odluite da svoj zimski odmor provedete na nekom od ski centara u našoj zemlji.

Srpske planine, kao što su Kopaonik, Zlatibor, Stara Planina i druge, tokom zime, veoma su popularne ne samo među našim, već i stranim turistima (skijašima). Naši ski centri, kao značajna turistička mesta, uređeni su i organizovani tako da svakom turisti pruže maksimalno kvalitetnu i besprekornu uslugu. Pored toga, ski centri u Srbiji, svaki odišući posebnošću, imaju i dugu tradiciju. Na taj način ispunjavaju ukuse najrazličitijih turista. Zaista, svako može naći svoj kutak za užitak. I to počev od onih koji uživaju u skijanju, preko ljubitelja noćnog provoda, sve do miljenika čistog i svežeg vazduha koji traže beg od urbanog gradskog života, kao i mirnu, zimsku, planinsku atmosferu.

Treba naglasiti da je primetan i trend odlaska turista i na manje posećenije ski centre. Na ovim skijalištima ne čeka se mnogo na stazama, gužve su manje, pa je i vreme provedeno u skijanju duže i kvalitetnije.

Sve u svemu, ski centri Srbije idilično su okruženje za sve koji vole osećaj adrenalina dok se spuštaju niz stazu. Svako ko obožava da oseti planinsko sunce na svom licu, ko voli šetnje utabanim snežnim stazama, ali i ko je ljubitelj dubokog snega, treba da poseti neko skijalište u našoj zemlji.

Ski centri Srbije – Kopaonik i Zlatibor

Kopaonik je svakako najpoznatiji, najomiljeniji i najposećeniji ski centar u Srbiji. Pored toga, on slovi i za jedan od najluksuznijih skjališta u našoj zemlji. Imajući u vidu njegova prirodna bogatstva, ovaj ski centar i planina neretko se naziva „Srebrnom planinom“. Godine 1981. Kopanik je proglašen nacionalnim parkom. Ski centar Kopaonik apsolutno je prilagođen svim ljubiteljima nordijskog i aplskog skijanja. Sve njegove ski staze su odlično pripremljene i organizovane, kako za iskusne skijaše, tako i za početnike. Pančićev vrh najviša je tačka Kopaonika (2.017 metara nadmorske visine).

ski centri Srbije Firby Logistic 2

Interesantno je da sneg na ovoj planin traje od novembra do aprila. Sem toga, na Kopaoniku se možete skijati bilo kada – i tokom dana, ali i noću. Mnogi su na ovoj planini i prvi put stali na skije. Skijaške staze na Kopaoniku dugačke su oko šezdesetak kliometara (20 km za nordijsko, odnosno 40 km za alpsko skijanje). Sistem za veštačko osnežavanje pokriva oko 97 odsto skijališta. Pored skijanja, Kopaonik raspolaže sa bogatom ponudom za bavljenje ostalim zimskim sportovima, kao i za uživanje u drugim aktivnostima. Već 9 godina postoji tzv. bob-staza, a ovaj ski centar je odlično mesto i za snoubordere.

Zlatibor je planina na kojoj, kada se zabeli, ne postoji osoba koja može ostati ravnodušna prema zimskoj idili bujnih pašnjaka i prostranih proplanaka. Ne samo da je Zlatibor čuveni ski centar Srbije, već je poznat i po etno turizmu.

Prostirući se na granici sa BiH, ski centar Zlatibor karakteriše dve hiljade sunčanih sati godišnje. Tornik, sa 1.496 metara nadmorske visine, čini najveći vrih Zlatibora. Tornik je istoimeno najveće skijalište na Zlatiboru „rezervisano“ za alpsko skijanje. Pored Tornika, na Zlatiboru se nalaze i druge kvalitetne ski staze, kao što su Čigota, Ribnica, Zmajevac, Obudojevica…

Od istoka do zapada Srbije – Skijališta na Staroj planini i Tari

Stara planina 

Stara planina predstavlja prirodni dragulj istočne Srbije, kao i celog istočnog Balkana! Ski centri Srbije ne mogu se ni zamisliti bez ove planine. Staru planinu karakteriše, zbilja, netaknuta prirodna lepota pred kojom se čovek zadivi svaki put. Jedna od velikih prednosti ovog ski centra jeste i to što Stara planina odoleva da se pretvori u luksuzno-komercijalni turistički kompleks. To znači da ovo skijalište rado posećuju vrhunski, profesionalni skijaši, početnici, porodice sa decom…. Stvoreno je za svakoga!

Najposećenije, a ujedno i najmlađe skijalište ove venačne planine jeste Babin zub – vrh na visini od 1.758 metara nadmorske visine. Sneg na ovom skijalištu traje od novembra do marta, a njegova velika pogodnost jeste i postojanje sistema za veštačko osnežavanje. Postoje četiri lokacije na Babinom zubu na kojima se nalaze i ski staze – Sunčana dolina, Markova livada, Jabučko ravnište i Konjarnik. Na ovoj planini prebiva i prva gondola u Srbiji. Idući jugozapadno od Babinog zuba stiže se do Midžora, najvišeg vrha Stare planine na nadmorskoj visini od 2.169 metara. Ski centar Stara planina ima više od 13 kilometara kvalitetno uređenih ski staza koje su pripremljene za sve kategorije skijaša. Ovde su dobrodošli i ljubitelji ekstremnih zimskih sportova zbog postojanja staza za slobodnu vožnju.

Tara

Na zapadu naše zemlje čeka nas prava planinska lepotica koji vredi posetiti – Tara.

Ski centar Tara, zahvaljujući čistini svog vazduha, netaknutoj prirodi i uređenim stazama, zaista predstavlja mesto za užitak u zimskim i ostalim sportovima. Koziji rid, sa 1591 metrom nadmorske visine, čini najviši vrh ove planine. U rejonu Predovog krsta nalaze se najkvalitetniji skijaški tereni. Čak i ako nema prirodnog snega, bez brige – ovaj ski centar oplemenjen je sistemom za veštačko osnežavanje. Međutim, jednu od posebnih atrakcija i specijalnog adrenalinskog zadovoljstva ove planine čini uvek uzbudljivo noćno skijanje. Spust osvetljenom stazom, dok jedino zvezde bacaju sjaj nad nebom Tare, zaista je neponovljivo iskustvo za svakog turistu.

Ostali poznati ski centri Srbije

Pored navedenih skijališta, postoje i drugi poznati ski centri Srbije na kojima se definitivno možete opustiti i gde su vam pozitivni utisci zagarantovani.

Goč i Crni Vrh

Goč definitivno ima savršene uslove za opuštanje i rekreaciju, zahvaljujući svojoj blagoj klimi, prirodnim bogatstvima i izuzetno uređenim ski stazama. Jedna od najpoznatijih ski staza nosi istoimeni naziv kao i planina – Goč. Dužina staze i odlična konfiguracija terena privlači sve veći broj turista koji su ljubitelji zimskih sportova. Ova planina prava je adresa za porodice, roditelje sa decom, rekreativne skijaše, kao i za sve one koji žele udobnost i miran boravak u prirodi.

ski centri Srbije Firby Logistic 3

Na oko tridesetak kilometara od Bora nalazi se i ski centar Crni vrh. Krase ga izvrsne bukove šume, najvećeg kvaliteta u Srbiji, pa i u Evropi. Sneg se na Crnom vrhu zadržava sve do maja meseca ponekad. Jedan od najbržih ski liftova nalazi se na ovoj planini, dužine od 1.050 metara i kapacitetom od 100 skijaša na 5 minuta.

Brezovica, Divčibare i Zlatar

Stoletne šume sa obiljem lekovitog bilja, alpska priroda i klima čine Brezovicu jednim od najlepših ski centara u Srbiji. Smešten na severozapadu Šar planine, sportsko-turističko-rekreativni kompleks nalazi se na nadmorskoj visini od 900 do 2.500 kilometara. Često se na Brezovici dešava da se samo tokom jednog dana promene sva četiri godišnja doba. Povoljna klima obezbeđuje idealne uslove za zimski turizam i skijanje.

Jedna od najatraktivnijih destinacija za zimski odmor jeste Divčibare koje tokom snežnih dana postaje veoma posećena planina. Ovaj ski centar, koji je istovremeno i vazdušna banja, nudi skijašima i ljubiteljima ostalih zimskih sportova ski staze dužine od 300 do 800 metara. Pored toga, kompletna teritorija Divčibara pogodna je i za skijaško trčanje. Tu su i sportski, teniski i kao i tereni za mini golf, tako da je ova planina stvorena za svakoga.

Između reka Lim, Mileševka, Bistrica i Uvac prostire se planina sa mirisnim livadama, gustim šumama, umerenom klimom i živopisnim selima. Zlatar je jedna od najlepših planina, turističkih regija i ski centara u Srbiji, koji je istovremeno podoban i za seoski turizam. Blage padine Zlatara svim gostima pružaju izuzetno dobre uslove za skijanje i zimske sportove. Skijašima su na raspolaganju, tokom zime, tri ski staze. Pored svojih nesumnjivih prirodnih lepota, ovu planinu odlikuju i brojni kulturno-istorijski spomenici.

Firby Logistic – Prevoz putnika do/sa bilo kog skijališta u našoj zemlji

Kao što smo mogli da vidimo, ski centri Srbije predstavljaju pravo prirodno i turističko bogatstvo naše zemlje. Međutim, za putovanje turista do/sa ovih skijališta neophodan je i kvalitetan, organizovan prevoz putnika na zimovanje.

Pored transporta robe, kompanija Firby Logistic specijalizovana je i za profesionalnu organizaciju i namenski prevoz putnika. Ako želite da vaša zimska idila započne, ali i da se završi onako kako želite – udobnim putovanjem sa mnoštvom pozitivnih utisaka – Firby Logistic ima optimalno rešenje za vas! Prevoz putnika do/sa Kopaonika, Tare, Stare Planine, Zlatibora i drugih ski centara spada u našu specijalnost! Svim klijentima nudimo efikasan, kvalitetan i maksimalno komforan prevoz do i od bilo kog ski centra i zimske destinacije u našoj zemlji. Nevezano za brojnost putnika, uslugu prevoza svim grupama turista pružamo po izuzetno povoljnim cenama.

U zavisnosti od broja putnika, nudimo vam iznajmljivanje autobusa, odnosno iznajmljivanje minibusa. Pružamo vam mogućnost dnevnog ili višednevnog najma ovih vozila u vanlinijskom prevozu 24/7. Zahvaljujući redovnom servisiranju i održavanju, vozila u našem voznom parku ispunjavaju najviše standarde bezbednosti za putovanje. Samim tim, u stanju smo da vam omogućimo prevoz na najrazličitije ski destinacije u našoj zemlji. Za putnike koji dolaze iz inostranstva, pružamo i uslugu – aerodromski shuttle transfer. To znači da vas prevozimo sa beogradskog aerodroma do vašeg odmarališta, kao i nazad do terminala na aerodromu, uz odličan odnos cene i kvaliteta usluge.

ski centri Srbije Firby Logistic 4

Naši ljubazni, visokoobučeni i iskusni vozači za sve vreme putovanja staraju se o vašoj sigurnosti i udobnom putovanju, tako da u svakom trenutku možete biti opušteni i rasterećeni. Autobus/minibus opremljeni su najmodernijim uređajima, kao što su savremena TV tehnologija, DVD-CD plejer, klima uređaj, besplatan Wi-Fi… Dakle, vrhunski komfor vam je zagarantovan!

Razlozi za saradnju sa nama

Zahvaljujući uspešnoj poslovnoj saradnji sa brojnim turističkim agencijama i partnerima, za svakog klijenta možemo da osmislimo i realizujemo kompletni zimski turistčki aranžman, zimsku turu i plan putovanja. Pomoći ćemo vam da pronađete željeni smeštaj, a istovremeno za vas možemo organizovati skijaške, sportske i sve ostale zimske aktivnosti.

Mi vam nudimo:

  • Vrhunsku udobnost, čak i na dužim, višesatnim putovanjima;
  • Fleksibilan vanlinijski prevoz koji se prilagođava vašem rasporedu, planu i programu putovanja;
  • Bezbednost tokom putovanja;
  • Organizaciju pomoći na putu;
  • Vreme polaska i relaciju utvrđujemo sa putnicima pre putovanja.

Zato, ne časite časa. Rezervišite svoj autobus, odnosno minibus, prijavite nam broj putnika, a sve ostalo prepustite nama. Napravićemo najbolju zimsku ponudu i celokupni turistički aranžman prema kojima nećete ostati ravnodušni. Budite slobodni i da nas pozovete ili pošaljete e-mail, ako imate bilo kojih dodatnih pitanja, nedoumica ili dilema.

Želimo da vaš zimski odmor bude baš onakav kakvim ste ga i zamišljali. Biće nam i više nego drago da budemo deo vaše zimske čarolije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *