prevoz robe Engleska

Prevoz Robe Engleska: Mali Vodič Za Velike Korake

Nedavna istraživanja pokazuju da je prevoz robe u Englesku, kao i iz Engleske postala neizostavna karika na globalnom tržištu. Prema statističkim podacima, Srbija je bila 93. najveći trgovinski partner Velike Britanije u sva četiri kvartala do kraja 2022. godine. Moramo naglasiti da naša zemlja ima potpisan sporazum o slobodnoj trgovini, što našim privrednicima nudi razne benefite. Danas ćemo se zajedno upustiti u otkrivanje tajni kada je u pitanju prevoz robe Engleska, otkrivajući šta čini ovu zemlju jednim od najvažnijih logističkih čvorišta na svetu.

kamion za prevoz robe u Englesku

Bilo da ste vlasnik malog preduzeća ili velike kompanije, ili jednostavno želite saznati više o intrigantnom svetu prevoza robe Engleska, ostanite sa nama jer otkrivamo tajne iza uspešnog transporta robe u Engleskoj. Naša kompanija Firby Logistic posluje već dugi niz godina i nudi širok dijapazon ponuda i usluga. Ukoliko želite da saznate više informacija o samom procesu transporta robe u Englesku, kontaktirajte nas i naši agenti će odgovoriti na sve Vaše nedoumice!

Prevoz Robe Engleska: Najbolji Načini Za Transport Robe

Kada je u pitanju prevoz robe u Englesku, i sami znamo da našim kliljentima to može biti izuzetno složen i komplikovan proces, pogotovo ako ne znaju kojim sredstvima i metodama se mogu koristiti. Postoji niz različitih načina prevoza robe koji su dostupni u Engleskoj, bilo da vam je potrebno brzo slanje male pošiljke ili prevoz veće količine tereta. U nastavku teksta otkrivamo listu najboljih i najefikasnijih načina prevoya robe u Englesku, koji će vam pomoći da pronađete idealan način za vaše potrebe.

● Avio-transport
● Drumski transport
● Vodeni transport
● Kontejnerski transport

Avio-transport

Avio-transport je idealan način prevoza robe u Englesku kada su u pitanju male količine robe, koje zahtevaju transport u kratkom vremenskom periodu. Avio-transport nudi brzo i efikasno slanje robe sa jednog kraja sveta na drugi uz minimalna kašnjenja. Firby Logistic nudi uslugu trasporta robe od vrata do vrata, što znači da ćemo preuzeti pošiljku na željenoj adresi, organizovati avio-transport robe u Englesku i po pristizanju paketa na aerodrom, proslediti direktno na željenu adresu.

Drumski transport

Kada pominjemo prevoz robe Engleska, najčešće mislimo na drumski transport. Ovaj način transporta robe u Englesku je jedan od najzastupljenijih kada su u pitanju manje pošiljke koje treba isporučiti na određenu lokaciju u relativno kratkom roku. Kod drumskog trasporta robe razlikuju se dva načina utovara, a to su zbirni utovar i pun utovar robe, ali o ovome ćemo govoriti malo kasnije.

Vodeni transport

Vodeni transport je najčešći način transporta robe kada su u pitanju duge relacije, kao što su prekookeanske pošiljke. Ovaj način transporta nudi veliki kapacitet za prevoz robe Engleska, uz visok nivo sigurnosti i zaštite tokom transporta. Firby Logistic u svojoj poonudi nudi potpuni zakup kontejnera, kao i delimičan zakup, u zavisnosti od potreba vašeg posla. Da li ste znali da skoro 90 odsto ukupne svetske robe prevozi se pomorskim, odnosno vodenim putem. U poređenju sa avionskim, drumskim ili železničkim prevozom, vodeni transport robe pruža brojne benefite.

Kontejnerski transport

Kontejnerski transport je vrlo popularan način prevoza velike količine robe u Englesku, te je takođe vrlo ekonomičan način, što je, složićemo se, izuzetno bitna stvar za naše klijente. Kontejnerski transport je savršen za slanje velikih količina robe koje nisu hitne, a takođe pruža visok nivo sigurnosti i zaštite od oštećenja tokom transporta.

Utovar Robe

U prvom delu teksta pomenuli smo i utovar robe. Prilikom utovara robe, postoji nekoliko različitih načina koji se koriste, a dva česta termina su zbirni utovar i pun utovar. U nastavku ćemo otkriti šta ova dva termina predstavljaju.

Zbirni Utovar Robe LCL (Less than Container Load)

Zbirni utovar robe, poznat i kao LCL (Less than Container Load), predstavlja proces kada se manje količine robe kombinuju zajedno u istom kontejneru radi isporuke na željeno
odredište.

Zbirni prevoz robe omogućava da više klijenata koristi isti kontejner, što znatno smanjuje troškove transporta za svakog pojedinačnog klijenta. Ovaj način utovara robe preporučljiv je za manje količine robe koju želite da pošaljete.

Pun Utovar Robe FCL (Full Container Load)

Pun utovar robe, poznat i kao FCL (Full Container Load), se odnosi na situaciju kada se celi kontejner koristi za utovar robe isključivo jednog klijenta. Ovaj način utovara robe je pogodan za veće količine robe ili u slučaju da je potrebna potpuna kontrola nad utovarenom robom.

Bilo da ste izabrali zbirni prevoz robe u Englesku, kako bi smanjili troškove, ili pun utovar robe kako bi u potpunosti imali kontrolu nad utovarenom robom, vrlo je važno da pažljivo isplanirate proces utovara.

Ukoliko želite da budete potpuno bezbrižni kada je u pitanju prevoz robe Engleska, prepustite sve nama. Firby Logistic vam nudi usluge međunarodnog organizovanja i transporta robe. Pored toga, nudimo usluge skladištenja robe, frigo transporta robe, vangabaritnog transporta robe, kao i usluge transporta opasne robe (ADR). Ukoliko imate još nedoumica, kontaktirajte nas i mi ćemo vam pružiti odgovore na sva vaša pitanja!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *